
1/4 tsk Salt
* Om du inte hittar några Nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad (minst 70% kakao) istället.
1. Förvärm ugnen till 200*. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konstistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, choklad, nibs, apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.
2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
3. Sätt kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175*c. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min.Ta ut dom och låt dom svalna på ett ugnsgaller.
4. När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.
Svårare än så är det inte!
Tänker på dig Elin...du är en sådan riktig duktig bullmamma:-)
Har du lite roliga och annorlunda bak får du gärna lägga ut recepten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar